начало / Мобилен интернет

 

Мобилен интернет

 


Обща информация

Обща информация за мобилен интернет

 

Мобилният интернет ви позволява достъп до глобалната мрежа през мобилен телефон, таблет или модем. Използването на мобилен интернет през телефон или друг тип устройство предоставя възможност да намирате необходимата ви информация, където и да сте, да проверявате и изпращате имейли, да качвате снимки и чатите в социалните мрежи, както и да имате достъп до над 2 милиона мобилни приложения.

Ако достъпвате интернет през мобилния си телефон, използвайки браузър или интернет базирано приложение и не сте свързани с Wi-Fi точка, то това означава, че вие ползвате трафик на данни или мобилен интернет. Препоръчваме Ви да използвате тарифни планове или допълнителни пакети, които предлагат неограничен трафик на данни. Това ви гарантира, че ще разполагате винаги с мобилен интернет на своя телефон и няма опасност да направите неочаквано големи сметки.

Ако нямате активен допълнителен пакет за мобилен интернет или избраната от Вас тарифа няма включени МВ, генерираният трафик се таксува по цени за използван обем трафик.

Скоростта за предаване на данни зависи от вашия телефон/модем, мрежата за достъп на А1 и нейното покритие.

Максимална скорост според мрежа за достъп на А1:

Активация

Ако искате да активирате пакет с мобилен интернет към Вашия текущ мобилен тарифен план, може да го направите онлайн или като посетите магазин на А1. За да ползвате интернет на мобилния си телефон, е необходимо да се направят съответните настройки за достъп до интернет.

 

Деактивация

Достъпът до мобилен интернет е услуга, която се предоставя на всички клиенти на мобилна телефонна услуга на А1. Може да се откажете безплатно от нея в магазините на А1, като заявите това устно или писмено или с обаждане на *88/+35988123. Ако в тарифния Ви план или като допълнителен пакет има включен мобилен интернет, то ограничаване на достъпа до услугата може да направите от Вашето устройство.

Ръчни настройки

 

За да проверите функции, засягащи мобилни данни и MMS при различните устройства, според операционната им система натиснете тук.

Автоматични настройки

 

За да изпратите автоматични настройки на Вашето устройство, трябва да имате регистрация в Моят А1. За получаване на автоматични настройки за Вашия апарат натиснете тук.


Пoследни новини