начало / новини / профилактики и аварии

 

Профилактика в София - смяна на резервирани IP адреси

05.11.2018 г.

Уважаеми клиенти,

С цел подобряване качеството на фиксирания интернет, предстои профилактика в мрежата ни в гр. София на дата 08.11.2018, четвъртък.

Ако използвате услугата в Южните квартали на София - Драгалевци, Овча Купел, Борово, Бъкстон, Красно село, Белите брези, Стрелбище, Гоце Делчев, Манастирски ливади и имате текущо резервиран IP адрес, той ще се смени с нов. Възможно е на тази дата да спре функционирането или достъпа до използвани от Вас системи и устройства, за чиято работа е необходим резервиран IPадрес – сървъри, камери за видеонаблюдение, сайтове и друг софтуер или хардуер.
За да продължите да ги използвате безпроблемно, ще е нужно да настроите или достъпвате тези устройства/програми с вече новия IP адрес. Ако за тяхната поддръжка използвате услугите на специализирана фирма или системен администратор, то е необходимо да ги информирате за промяната, за да извършат необходимите настройки при Вас.

Можете да проверите кой е Вашият публичен IP Address по следния начин:

Стъпка 1 - трябва да сте свързани към нашето оптично устройство

Стъпка 2 - в интернет браузер зареждате адрес  - https://www.whatismyip.com/

Стъпка 3 - визуализира се следната страница:

Стъпка 4 – IP адресът, който текущо ползвате, е описан срещу ред Your Public IPv4 is:

ВАЖНО: Ако използвате два или повече публични IP-адреса, е нужно да извършите гореописаните стъпки веднъж свързан през Wi Fi и веднъж по кабел през първи или втори порт на оптичното устройство.