Търсене
A1 logo

Технически запитвания

Не ми светят индикациите на Net box устройството, какво трябва да направя?

Провери дали е включен адаптерът на устройството към захранването. Опитай с друг контакт. Ако няма промяна посети офис на А1 с пълната окомплектовка на оборудването за тест на устройството.

Как мога да разбера в какъв режим на мрежата използвам услугата през Net Box?

По светлинната индикация /символ/ на Net Box устройството:
 • Светлосиньо (тюркоазено) – интернет услугата се използва през 4G.

 • Тъмносиньо – интернет услугата се използва през 3G.

 • Зелено – интернет услугата се използва през 2G (непрепоръчителен режим на мрежата където скоростта на интернет е много ниска).

 • Какви настройки е необходимо да направя на компютъра, ако използвам връзка през LAN кабел?

  Мрежовата връзка на компютъра трябва да бъде разрешена (enable) и на Internet Protocol Version (TCP/IP) да се задава Автоматично получаване на IP адрес иАвтоматично получаване на DNS сървър(Obtain an IP address automatically и Obtain DNS server address automatically).

  Какво трябва да направя, ако съм сменил паролата за безжичната връзка и я забравя?

  Можеш да нулираш настройките на рутера от reset бутона (намира се в долната част на рутера). Така ще се възстанови фабричната парола и име на мрежата, които са изписани на стикера в долната част на устройството.

  Има ли ограничение в броя устройства, които могат да се свържат към рутера?

  Възможно е свързване на до 10 устройства.

  Какво трябва да направя, ако не помня името и паролата на WI-Fi мрежата, a стикера на моето Net box устройство е захабено и не е четима информацията от него?

  Трябва да свържеш компютър с LAN кабел към Net box устройството и да заредиш страницата 192.168.8.1. За да влезнеш в настройките на рутера, в полето User name въведи admin, а в Passwordadmin или Password. Избери последователно Settings -> WLAN Basic Settings и въведи ново име и парола. За да се запази промяната избери Apply.

  От днес имам Net box, опитвам да свържа телефон към рутера, като въвеждам Wi-fi паролата, която виждам на стикера, но се изписва Грешна парола. Какво трябва да направя?

  Провери отново стикера и имай предвид, че буквите се изписват на латиница. Опитай отново с въвеждането, като спазваш правилото за малки и големи букви.