Мобилна услуга с договор

Информация за кредитен лимит

Кредитният лимит е сумата, до която можеш да ползваш разговори, мобилни данни и SMS-и до определена месечна стойност. В него не влиза месечната абонаментна такса по твоя договор. Всяка нова мобилна услуга се активира с кредитен лимит в размер на 100 лв.

Достигане на кредитен лимит

При достигане на 90% от кредитния лимит се получава информационен SMS. Изключение от тези случаи е налице, когато услугата се ползва в роуминг и А1 не разполага с пълната информация за осъществените повиквания, или когато е налице натрупване на потребление, за което е необходимо допълнително технологично време за обработка.

При надвишаване на кредитния лимит А1 има право, но не е задължена да ограничи ползваните от теб услуги.

Пример: Ако си превишил своя кредитен лимит, А1 има право, но не е задължена да спре изходящите ти повиквания, с изключение на тези към номера за спешна помощ (например 112)

Абонатът има задължение да заплати всички дължими суми за ползвани услуги, включително и тези надхвърлящи кредитния лимит.

Достигане на кредитен лимит от услуги с добавена стойност

Ако кредитният лимит е достигнат за твърде кратко време следствие покупки на услуги с добавена стойност е възможно да не получиш уведомителен SMS.

Зареждането на ваучери към сайтове за онлайн залагания, както и плащането през оператор в Google Play и App Store имат допълнително ограничение:

  • Зареждане на ваучери към сайтове за онлайн залагания: 100лв. за отчетен период.
  • Плащане чрез оператор в Google Play и App Store: 150лв. за отчетен период.
  • Увеличаване или намаляване на кредитен лимит
  • Увеличаване на кредитен лимит, може да бъде направено през Моят А1 на суми до 400 лв., в случай че услугата е активна;
  • За по-високи суми или спряна услуга, заявка за промяна на кредитния лимит може да се направи като ни пишете в чата долу в десния ъгъл, с обаждане на *88 или в А1 магазин като внесете депозит;
  • Намаляване на кредитен лимит може да бъде направенo през Моят А1 или като ни пишете в чата долу в десния ъгъл;

  • Стъпки за промяна на кредитен лимит през Моят А1

  • Подробна информация за условията на кредитния лимит може да прочетете в действащите Общи условия на дружеството, публикувани тук: https://www.a1.bg/otgovornost-obshti-uslovia-i-pravila.