Търсене
A1 logo

Управлявай своята роуминг услуга

Спрямо държавата, в която си или до която предстои да пътуваш, тук можеш да намериш информация за най-подходящия роуминг план или пакет за нея.

Избери подходящ роуминг план или пакет, спрямо държавата, в която си или до която ще пътуваш

Преди предстоящо пътуване е препоръчително да се избере най-подходящата роуминг тарифа спрямо държавата, която ще бъде посетена. Информация за страните и препоръчителни роуминг тарифи може да бъде намерена тук.

Провери и активирай своя роуминг план или пакет

Провери, дали роуминг услугата е активна или я активирай. В случай, че ползваният роуминг план, за предстоящата дестинация не е подходящ, може да бъде променен или да се добави подходящ роуминг пакет.

 • Провери с колко MB за мобилен интернет ще разполагащ в ЕС/ЕИЗ

  Ако ползваният мобилен план е с включено количество MB за неограничен трафик, с Националните условия за роуминг в ЕС/ЕИЗ ще използваш определено количество мобилен интернет.

  За всеки 1 лев от месечната ти такса без ДДС се полагат приблизително 410 MB за роуминг в ЕС/ЕИЗ по национални цени. След достигане на обема ще бъде приложена надценка от 0,00587 лв./MB с ДДС. Това количество се изчислява на база на формула, определена от ЕК.

  Например, ако ползваш тарифен план с месечна такса 10 лв. без ДДС, ще разполагаш с приблизително 4100 MB за мобилен интернет в ЕС/ЕИЗ.

  Може да провериш точно с какво количество MB ще разполагаш по някой от следните начини:

 • Избери подходящ мобилен оператор

  Информация за държави от ЕС

  Спрямо избрания режим на мрежата на телефонния апарат – автоматичен или ръчен, можеш да се свържеш към всеки партньор оператор, без това да се отрази на твоите роуминг условия.

  Информация за държави извън ЕС

  Важно е да се провери дали телефонът е на автоматичен режим на мрежа. Премини на ръчен режим и избери препоръчителен оператор, за ползване на най-добри роуминг условия, спрямо държавата, в която си.

  Избиране на номера и изпращане на SMS в роуминг - всички номера в роуминг се избират с кода за съответната държава (+359 е кодът за България)

  Ръчен избор на мрежа по време на път

 • Настройки на мобилно устройство в роуминг

  При необходимост от допълнителни проверки или настройки на твоето устройство, избери от посочените опции, за да ти помогнем да го конфигурираш.

 • Ако нямаш достъп до интернет или не си използвал услугата до този момент, за да ти помогнем да включиш мобилните данни, да направиш интернет и MMS настройки или да промениш режима на мрежата последвай линка тук . След като избереш модела на своето устройство ще се покажат точни указания за апарата, който използваш.

 • Ако се намираш в страна извън ЕС и/или се налага да избереш препоръчителен оператор следвай стъпките, за да преминеш от автоматичен към Ръчен избор на оператор и да се свържеш ръчно към мобилната мрежа:

 • Провери кога роуминг услугата се ограничава
  При надвишен кредитен лимит

  Кредитният лимит е максималната стойност, до която може да достигне текущата сметка, преди да бъде ограничена услугата.

  Преди ограничаване на услугата, се получава информативен SMS, когато бъдат достигнати 75 % и 100% от кредитния лимит.

  Проверка и промяна на кредитния лимит, може да бъде направена през:

 • С обаждане на +35988123 или *88
 • Повторна активация на услугата след спиране за надвишен кретен лимит:

 • Ако все още не е приключил таксуващия период, е необходимо да се подаде заявка за увеличаване на кредитния лимит с обаждане на *88 или в А1 офис или да се внесе гаранционна сума като депозит в офис на А1, след което се активира повторно услугата.
 • Aко е приключил таксуващия период и има излязла фактура, за да се активира повторно услугата е необходимо да се заплати фактурата.
 • При надвишен лимит на пренос на данни в роуминг (DRT лимит)

  Нивото на DRT лимита е 97.50 лв., без ДДС (117 лв., с ДДС).

  При доближаване на лимита за пренос на данни до 80 % и 100%, се получава информативен SMS. При достигане на 100% от лимита, интернет достъпът се ограничава.

  Може да бъде променен на неограничен с изпращане на SMS до кратък номер 17832 с произволен текст или през Моят А1:

 • Важно!

  Интернет достъпът при неограничен лимит за пренос на данни се спира, при достигане на стойността на кредитния лимит. При вече променен на неограничен, лимитът за пренос на данни, може да бъде намален в магазин на А1.

  При изчерпани 200 МВ интернет за деня, при пакет А1 Travel Unlimited

  Това е дневен пакет, при който след изчерпване на включените МВ, интернет услугата се ограничава. В 00:00 часа (българско време) пакетът се подновя.

  При просрочена незаплатена фактура

  За да бъде избегнато ограничаване на услугата, можеш да следиш в профила си в Моят А1, за издадени фактури и срока им за заплащане.

  При престой от 91 дни в Турция
  При по-дълъг престой в Турция, според законодателството им, достъпът до мобилна мрежа се ограничава на всеки, който пребивава в страната и използва мобилни услуги повече от 91дни от последните 120 последователни. Клиентите ще бъдат информирани със SMS от турските мобилни оператори.
  Условия при по-дълъг престой в роуминг в ЕС/ЕИЗ и други страни

  В случай на планиран по-дълъг престой в държави от ЕС/ЕИЗ и ползване на мобилна услуга от А1, в рамките на 4 последователни месеца е възможно да бъде нарушена Политиката за справедливо ползване.

  При по-дълъг престой в Турция, според законодателството им, достъпът до мобилна мрежа се ограничава на всеки, който пребивава в страната и използва мобилни услуги в повече от 91 от последните 120 последователни дни. Клиентите се информират с SMS от турските мобилни оператори.

  SMS известия в роуминг

  Информация за SMS известията в роуминг може да намериш в раздел Най-важното за услугата роуминг, секция Преди да тръгнеш на път.

  Отразяване на роуминг потреблението във фактурата
  Данните за трафика проведен в роуминг пристигат на дневна база от роуминг партньорите на А1 България, но е възможно закъснение до един месец. Това може да доведе до начисляване на роуминг потребление в твоята фактура, което се отнася за по-стар период. Информация за наличните отстъпки, ползвани допълнителни пакети и натрупано потребление в роуминг, се отразява в "Приложение А" на твоята фактура.
  Какво да направя при техническо затруднение
 • При установено затруднение с провеждането на разговори, съвети за неговото отстраняване могат да бъдат намерени тук.

 • При установено затруднение с изпращане/получаване на SMS, съвети за неговото отстраняване могат да бъдат намерени тук.

 • При установено затруднение с използване на интернет, съвети за неговото отстраняване могат да бъдат намерени тук.

 • А1 Застраховка "Пътуване в чужбина"- Планирай следващото приключение
  Виж повече
  Телефонът ти е портфейл с А1 Wallet
  Виж повече
  Застраховай своя дом - застраховка А1 Защита за дома
  Виж повече