Първи стъпки при използване на Viber, Skype, Facebook

Viber

Viber e приложение, което можеш да използваш на своя смартфон. През него могат да се провеждат безплатни разговори, при свързана Wi-Fi мрежа или мобилен интернет през 3G и 4G между устройства, с инсталиран Viber. Могат да се изпращат текстови съобщения, картинки, видеоклипове и аудиосъобщения.

За да ти помогнем да инсталираш и използваш приложението Viber на своя смартфон, следвай насоките и стъпките по долу.

Регистрация
Добавяне на номер

Всички номера, които са записани в контактите на телефона и имат регистрация във Viber се добавят автоматично във Viber контактите.

Ако желаеш да добавиш номер само във Viber контактите, можеш да го направиш през приложението от началното меню през бутон ОЩЕ (от долната дясна част на екрана) > Добавяне на контакт.

Разговори и чат

За да осъществиш разговор или да започнеш чат избери съответната икона от лентата в долната част на началният екран на приложението – Обаждания или Чатове.

След избора на съответната икона за Обаждания или Чатове първо се показва историята на твоите обаждания и чатове, а под тях се намира списъка с твоите Viber контакти.

При избор на съответния контакт можеш да направиш гласово обаждане или видео разговор, чрез избор на съответната икона.

Блокиране на номер

Можеш да блокираш всеки номер, от който не желаеш да получаваш обаждания и съобщения в приложението на Viber по два начина:

  • След последователен избор на Още > Настройки > Поверителност > Списък с блокирани

    След избор на бутон + може да добавиш номер в списъка блокирани чрез добавяне на номер от контакти или ръчно изписване цифра по цифра на номера.

  • След достъпване на детайлите на съответния номер от списъка с контакти избери меню (трите точки в горният десен ъгъл) и Блокирай.

  • Съдействие за специфични технически въпроси, настройки и приложения на устройството, може да получиш на 1881 (обаждането се таксува 0,24 лв./мин с ДДС).