Търсене
A1 logo

Най-често задавани въпроси

Имам ли активен роуминг и какъв е роуминг тарифният ми план?

 • Ако използваш мобилна услуга с договор, роуминг услугата трябва да е активна и да е избран основен роуминг план. Актуалната роуминг тарифи за ЕС/ЕИЗ и извън ЕС е Roaming Revolution. Виж как да провериш дали роуминг услугата е активна и кой е подходящия роуминг план тук.

 • Ако използваш мобилна услуга с предплатена карта, за да е активна услугата роуминг, задължително трябва да използваш тарифен план: "Free", „Парти“ или „Стандарт“. В случай че ползваш различен от посочените е необходимо преди пътуването ти да преминеш на един от тях.
  Предплатените карти използват само един роуминг тарифен план - Национален роуминг тарифен план.
  Стъпките за промяна на основния ти тарифен план, провери тук.

 • Как да следя безплатните си минути, SMS и МB докато съм в роуминг?

  При свързване на мобилната карта с чужд оператор ще получиш SMS с полагаемите отстъпки в роуминг, според роуминг тарифния ти план.

  По време на престоя ти в чужбина може да следиш оставащи и използвани MB през Моят А1 (мобилно приложение и сайта), провери как тук.

  Не желая да използвам мобилен интернет в роуминг - как мога да го спра?

  Ограничаване на мобилните данни в роуминг се извършва само през настройките на ползваното устройство. Виж последователни стъпки спрямо операционната система тук.

  Препоръка: Ако използваш 5G или 4G след като ограничиш мобилните данни и данните в роуминг на устройството си е необходимо да преминеш на 3G режим на мрежа, в случай че не е налична може да избереш 2G мрежа или 2G/3G (авто-свързване). Виж как тук.

  В чужбина съм, нямам интернет, но мога да провеждам разговори. Какво да направя?

  Трябва да са включени мобилните данни и опцията за мобилен интернет в роуминг, от настройкитe на апарата. Виж стъпките за включване на мобилни данни в роуминг, според операционната система на апрата, тук.

  Каква е разликата между роуминг обаждане и международно обаждане?

  Роуминг услугата е възможността да използваш номера си в чужбина. Когато той е регистриран в мрежата на чужд оператор, проведените разговори се отчитат като обаждане в роуминг.

  Международно обаждане е разговор проведен от български номер, намиращ се на територията на България към чуждестранен номер (префиксът/международният телефонен код е различен от +359). Повече информация, можеш да откриеш тук.